מוטי שחר משרד עורכי דין
נעים להכיר:
מוטי שחר משרד עורכי דין
המשרד עוסק בתחומי ההשכלה הגבוהה, גישור, צרכנות, עסקים וחברות, חוזים והסכמים, עמותות, הוצאה לפועל, ירושות וצוואות...
מוטי שחר משרד עורכי דין
גבייה הוצל"פ, לשון הרע, חברות ועמותות, צוואות, ייצוג
רוצה שעורך דין
יחזור אליך?
עורכי דין פסקי דין משפט מסחרי, עסקים, חברות השמעת מוסיקה בעסק ללא הרשאה - הפרת זכויות יוצרים ופיצויים
מאמרים נוספים
האם בית המשפט בישראל יאשר אכיפת פסק דין שניתן במדינת ניו יורק, וזאת למרות שמדובר בסעד של עיקול ולא ב"פסק דין סופי"?
23/01/2012 17:18:09
האם חברה משפחתית אשר העסיקה עובד למרות קשיים כלכליים, ולא שילמה את שכרו, תתמוד עם תביעה במסגרתה יורם מסך ההתאגדות מעל בעלי החברה?
28/12/2011 17:17:26
האם סוד מסחרי הפך לנחלת הכלל והאם ניתן למצוא את "הסוד המסחרי" ברשת האינטרנט? האם מדובר בגזל סוד מסחרי?
07/12/2011 16:41:42
נטען ע"י הנתבעת המושכת, כי משום שהמלל לעיל לא כלל את המלים:"שלמו לפקודת . . "; אלא רק: "שלמו ל . . ", הרי שהשיק במתכונתו זו אינו עביר.
14/02/2011 12:02:34
בעקבות התפתחות האינטרנט החלו להופיע זירות מסחר חלופיות אשר בהן מתקיים מסחר בניירות ערך סחירים ובלתי סחירים (ניירות אשר אינם נסחרים בבורסה לתל אביב).
15/11/2010 15:31:01
השופט קבע כי הקבוצה שבשמה תנוהל התובענה היא קבוצת הצרכנים שרכשו את המוצרים בתקופה של שבע השנים שקדמו ליום 9.12.07 (מועד הגשת התובענה).
08/11/2010 11:16:00
11 עותרים הגישו עתירה מנהלית שבה התבקש בית המשפט להורות לראש המועצה ולוועדה המקומית לתכנון ובנייה, לפעול על פי סמכויותיהם ולהוציא צו סגירה נגד עסק בשם "ביסטרו דה כרמל" המתנהל בלא שיש בידי ארסטו רישיון
07/11/2010 14:56:12
השופט קבע כי חברת סאן הייטק לא הפרה את הפטנט הרשום על שם הידרו-נע וגם לא את המדגם, שלא היה חדש או מקורי, והיו מוצרים קודמים לו שפורסמו בישראל וכן קבע כי משרד הבטחון רשאי היה לפרסם את האיפיון הטכני של
25/08/2010 10:16:28
התובע נחשד ע"י הריבוע הכחול, לאחר חקירה שבוצעה מטעמה ומסקנותיה, כמי שהתכוון לגנוב את שתי חבילות נקניקיות המרגז מתוך מקרר הסניף.
18/07/2010 11:52:51
סגן נשיא ביהמ"ש המחוזי בנצרת השופט אברהם אברהם דחה את ערעורו של עו"ד סאמי שיבלי כנגד אגף מע"מ , שלא הכיר במחצית הוצאותיו המשפטיות בגין ניהול משפטו באשמת הריגתו של אחר ופציעת שניים אחרים, כמס תשומות.
12/04/2010 15:56:40

השמעת מוסיקה בעסק ללא הרשאה - הפרת זכויות יוצרים ופיצויים

פורסם ב:
08/12/2011 13:47:21 

ת"א 2378-07

 

בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע כי משחקייה אשר השמיעה מוסיקה ללא הרשאה תשלם פיצויים בסך 20,000 שקלים, בגין הפרת זכויות יוצרים, לפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות. על פי עובדות המקרה, בשנת 2006 פנתה הפדרציה למשחקייה, הפועלת בקניון, וביקשה ממנה להסדיר את השמעת המוסיקה בתשלום תמלוגים. פניותיה של הפדרציה העלו חרס ועובד מטעמה הגיע למקום. העובד טען כי במהלך שהותו במקום הוא הקליט השמעה של מספר יצירות והתברר כי המשחקייה מנגנת אותן חרף היותן יצירות מוגנות. בעקבות כך פנתה הפדרציה למשחקייה פעם נוספת והתריעה בפניה בעניין ההשמעה הבלתי חוקית. משלא נענתה, הגישה תביעתה דנן.

 

יש לכם שאלה?

פורום קניין רוחני

פורום יזמות עסקית

פורום הקמת חברה


התובעת טענה כי השמעתה הפומבית של המוסיקה המוגנת נעשתה שלא כדין והפרה את זכויות היוצרים ביצירות. לטענתה, היא זכאית לפיצויים בסך 20,000 שקלים עבור כל אחת מההשמעות, ובסך הכל 100,000 שקלים. עם זאת, מטעמי אגרה, העמידה הפדרציה את תביעתה על 50,000 שקלים בלבד. חלק מן הנתבעים השכילו להגיע עם הפדרציה להסכמי פשרה שונים, אך בית המשפט המחוזי נדרש לדון באחריותו של אחד מבעלי המשחקייה.

 

בעל המשחקיה טוען כי הוא לא היה אחראי להשמעת המוסיקה

 

נתבע זה טען כי הוא לא הורה על השמעת המוסיקה במקום. כמו כן, הנתבע הוסיף כי למרות שהוא רשום כמנהל החברה, הוא כלל איננו נמצא במשחקייה. לדבריו, ייתכן והשמעת המוסיקה במקום לא הייתה על ידי המשחקייה אלא מצד הורה של אחד הילדים או גורם אחר שהוא אינו אחראי עליו. השופט, עמירם בנימיני, קבע כי יש לקבל התביעה באופן חלקי. בפסק הדין נקבע כי הנתבע הפר את זכויות היוצרים של הפדרציה, וגם אם קשה לפענח את היצירות המוקלטות בגין האיכות הירודה של התקליטור שהוגש לבית המשפט, עדיין מדובר בראיות המעידות על השמעת יצירות מוגנות במקום.

 

השופט הוסיף וקבע כי הפרת זכויות יוצרים של יצירות מוסיקליות איננה תקפה אך ורק למוסיקה אשר הוכנה מראש, והיא תקפה גם כאשר מדובר בהשמעת רדיו במקום ציבורי על ידי שימוש ברמקולים ומגבר. דהיינו, כל השמעה פומבית של מוסיקה, ללא תשלום זכויות יוצרים, מהווה הפרה של הדין. בית המשפט דחה את טענות הנתבע לכך שהוא לא נמצא במקום וביקר בו אחת לחודש בלבד.

 

השופט קבע כי טענות אלו אינן יכולות לפטור את הנתבע מאחריותו, וזאת היות והוא רשום כמנהל החברה. גם טענותיו של הנתבע לכך שהוא הורה לעובדיו באופן מפורש שלא להשמיע מוסיקה במקום, נדחו בבית המשפט. השופט ציין כי אין די בהוראה זו והיה על הנתבע לוודא את ביצועה בפועל. בנוגע לפיצוי, בית המשפט קבע כי חמש ההפרות הנטענות בוצעו בהזדמנות אחת ועל כן יש לפסוק לטובת הפדרציה פיצוי בסך 20,000 שקלים בלבד. עם זאת, הנתבע חויב בהוצאות משפט בסך 10,000 שקלים, ושכ"ט עו"ד בסך של 30,000 שקלים נוספים.

קראו עוד בתחום:

המידע באתר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, למען הסר ספק, התוכן המוצג באתר הוא באחריות המפרסם בלבד. באחריותך לבדוק את אמיתות המידע המוצג באתר. הגלישה באתר הינה בכפוף לתנאים המופיעים בתקנון האתר