מוטי שחר משרד עורכי דין
נעים להכיר:
מוטי שחר משרד עורכי דין
המשרד עוסק בתחומי ההשכלה הגבוהה, גישור, צרכנות, עסקים וחברות, חוזים והסכמים, עמותות, הוצאה לפועל, ירושות וצוואות...
מוטי שחר משרד עורכי דין
גבייה הוצל"פ, לשון הרע, חברות ועמותות, צוואות, ייצוג
רוצה שעורך דין
יחזור אליך?
עורכי דין פסקי דין משפט מסחרי, עסקים, חברות תקנות ניירות ערך (זירת סוחר לחשבונו העצמי)
מאמרים נוספים
האם בית המשפט בישראל יאשר אכיפת פסק דין שניתן במדינת ניו יורק, וזאת למרות שמדובר בסעד של עיקול ולא ב"פסק דין סופי"?
23/01/2012 17:18:09
האם חברה משפחתית אשר העסיקה עובד למרות קשיים כלכליים, ולא שילמה את שכרו, תתמוד עם תביעה במסגרתה יורם מסך ההתאגדות מעל בעלי החברה?
28/12/2011 17:17:26
השופט הוסיף וקבע כי הפרת זכויות יוצרים של יצירות מוסיקליות איננה תקפה אך ורק למוסיקה אשר הוכנה מראש, והיא תקפה גם כאשר מדובר בהשמעת רדיו במקום ציבורי על ידי שימוש ברמקולים ומגבר...
08/12/2011 13:47:21
האם סוד מסחרי הפך לנחלת הכלל והאם ניתן למצוא את "הסוד המסחרי" ברשת האינטרנט? האם מדובר בגזל סוד מסחרי?
07/12/2011 16:41:42
נטען ע"י הנתבעת המושכת, כי משום שהמלל לעיל לא כלל את המלים:"שלמו לפקודת . . "; אלא רק: "שלמו ל . . ", הרי שהשיק במתכונתו זו אינו עביר.
14/02/2011 12:02:34
השופט קבע כי הקבוצה שבשמה תנוהל התובענה היא קבוצת הצרכנים שרכשו את המוצרים בתקופה של שבע השנים שקדמו ליום 9.12.07 (מועד הגשת התובענה).
08/11/2010 11:16:00
11 עותרים הגישו עתירה מנהלית שבה התבקש בית המשפט להורות לראש המועצה ולוועדה המקומית לתכנון ובנייה, לפעול על פי סמכויותיהם ולהוציא צו סגירה נגד עסק בשם "ביסטרו דה כרמל" המתנהל בלא שיש בידי ארסטו רישיון
07/11/2010 14:56:12
השופט קבע כי חברת סאן הייטק לא הפרה את הפטנט הרשום על שם הידרו-נע וגם לא את המדגם, שלא היה חדש או מקורי, והיו מוצרים קודמים לו שפורסמו בישראל וכן קבע כי משרד הבטחון רשאי היה לפרסם את האיפיון הטכני של
25/08/2010 10:16:28
התובע נחשד ע"י הריבוע הכחול, לאחר חקירה שבוצעה מטעמה ומסקנותיה, כמי שהתכוון לגנוב את שתי חבילות נקניקיות המרגז מתוך מקרר הסניף.
18/07/2010 11:52:51
סגן נשיא ביהמ"ש המחוזי בנצרת השופט אברהם אברהם דחה את ערעורו של עו"ד סאמי שיבלי כנגד אגף מע"מ , שלא הכיר במחצית הוצאותיו המשפטיות בגין ניהול משפטו באשמת הריגתו של אחר ופציעת שניים אחרים, כמס תשומות.
12/04/2010 15:56:40

תקנות ניירות ערך (זירת סוחר לחשבונו העצמי)

פורסם ב:
15/11/2010 15:31:01 

אלי דורון, עו"ד - ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח) - עדי נויוביץ, משפטנית


סעיף 45(א) לחוק ניירות תשכ"ח, 1968 ערך קובע כי "לא יפתח אדם ולא ינהל בורסה לניירות ערך אלא ברישיון מאת שר האוצר שניתן לאחר התייעצות עם הרשות". נכון ליום זה, בישראל קיימת רק בורסה אחת- הבורסה לניירות ערך בתל אביב, אשר בבעלותה הרישיון האמור.

 

למרות האמור, בעקבות התפתחות האינטרנט החלו להופיע זירות מסחר חלופיות אשר בהן מתקיים מסחר בניירות ערך סחירים ובלתי סחירים (ניירות אשר אינם נסחרים בבורסה לתל אביב).

 

התגברות התופעה האמורה הולידה את הצורך להסדיר את פעולתן של הזירות שאמורות שכן משקיעים רבים (בעיקר, משקיעים קטנים) החלו להשקיע באפיקים אלו והתעורר החשש שבאם פעולתם לא תוסדר בחוק יפעלו בעלי השליטה למען האינטרסים של עצמם בלבד.

יצויין כי ההנחה הרווחת הינה מצב בו פועלת במדינה רק בורסה אחת הוא אינו רצוי שכן היעדר תחרות מובילה לקיפאון ועל כן הרעיון הוא אינו להוציא גופים אלו מחוץ לחוק אלא להסדיר פעילותם.

 

בשנת 2004 מינה יו"ר הרשות לניירות ערך דאז וועדה (וועדת פרוקצ'יה) אשר מטרתה הייתה לבחון את פעולתן של הזירות החלופיות ולהמליץ על דרכים להסדרת פעילותן והפיקוח עליהן.

 

כתוצאה, נולדו תקנות ניירות ערך (זירת סוחר לחשבונו העצמי) התשע"א- 2010 אשר מטרתן הינה להסדיר את פעילותן של הזירות החלופיות .

 

התיקון לחוק קובע כי על מנת להסדיר את פעולתן של הגזרות החלופיות יש להסדיר בתקנות את הנושאים הבאים:


• מינוף- על הזירה להוכיח כי יש לה יכולת פיננסית וזאת באמצעות הון עצמי ונכסים נזילים
• ניגוד ענינים- בין השאר קביעת כלל של איסור עיסוק בענפים אחרים וכן כללים נוקשים שעניינים מניעת ניגוד אינטרסים של בעלי השליטה בזירות.
• אופן הטיפול בכספי הלקוחות
• ענייני שקיפות- הסדרת הנושאים והעניינים שעל החברה למסור ולגלות ללקוחותיה, בין השאר מדובר על חובת גילוי מוגברת כלפי הלקוחות.
• שמירת מסמכים
• התאמת העסקה לצרכי הלקוח ובחינת הבנתו את הסיכונים.
• פירסום ושיווק
• הדיווחים אשר יש לייתן לרשות
• רישום עיסקאות.

 

יצויין כי תנאי ראשוני לתקנות הייתה שינוי סעיף 1 לחוק ניירות ערך שכן בהגדרתו את המונח "בורסה, קבע כי בורסה לניירות ערך היא מי שקיבלה רישיון לפי סעיף 45 ומכאן שכל הוראה רגולטרית כלפי מי שלא קיבל רישיון לא יחולו עליו ההוראות האמורות.

 

על כן התיקון קובע הגדרה לזירת סוחר כדלקמן כמערכת שבה אדם, באופן מאורגן, תדיר ושיטתי קונה או מוכר ניירות ערך לחשבון עצמו, מול לקוחותיו, פרט למערכת בה ההתקשרות החוזית נעשית בסופו של יום בזירת מסחר אחרת או שבה כל התקשרות היא תולדה של משא ומתן על תנאי הנייר הספציפי.
 

קראו עוד בתחום:

המידע באתר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, למען הסר ספק, התוכן המוצג באתר הוא באחריות המפרסם בלבד. באחריותך לבדוק את אמיתות המידע המוצג באתר. הגלישה באתר הינה בכפוף לתנאים המופיעים בתקנון האתר