עסקאות מקרקעין ורשויות, דיני נזיקין
הוצל"פ, פשט"ר,משפט אזרחי, מקרקעין נדל"ן
גירושין, צוואה, אפוטרופסות, קניה ומכירת דירה. מגשרת
בית משפט, נדל"ן,חוזים, נזיקין, דיבה, דיני עבודה ומשפחה
פסקי דין מקרקעין נדל"ן
ליקויי בניה תביעת נזיקין כנגד חברת בוני התיכון
מאת עו"ד צבי שטיין- מתמחה בליקויי בניה
ליקויי בניה תביעת נזיקין כנגד חברת בוני התיכון
|
משפחת טריגר מצפון הארץ הגישה תביעת נזיקין כנגד חברת בוני התיכון אשר יוצגה על ידי עו"ד צבי שטיין ע"ס 309,710 ₪.בת.א. 23298/04. כבוד השופטת אחימן חייבה ביום 23.11.2006 את החברה בפיצוי בסך של 43,804 ₪ בלבד בצירוף פיצוי בסך של 10,000 ₪ בגין עגמת נפש.
ב"כ התובעים מבקש להוסיף על הקביעות בחוות דעתו של המומחה פיצוי בגין ארונות המטבח, דרישה זו אני דוחה בהעדר ביסוס עובדתי.
השאלה האחרונה המקצועית שנותרה להכרעה עוסקת בנושא הקמת המזחילות והגישמות בעלות של 4,000 ₪ שנותרה לשיקול דעתי על פי קביעתו של מומחה בית משפט.
ב"כ התובעים טוען, כי על בית המשפט לעשות שימוש בשיקול הדעת המסור לו ולקבוע תוספת עלות של 4,000 ₪ לזכות התובעים הואיל והנתבעת לא התקינה ניקוז לגג הדירה באמצעות מזחילות וגישמות.
מומחה בית המשפט קובע בחוות דעתו כי בשנים בהן נבנתה הדירה היתה דרישה ברורה וגורפת לניקוז כל הגגות המשופעים באמצעות מערכת מסודרת של מזחילות וגישמות ומכיוון שדרישה זו לקתה בחוסר היגיון הנדסי ביחס לגגות קטנים נעשתה אבחנה בשנת 1999 אבחנה באמצעות חקיקה מתקנת שצימצמה את חובת ההתקנה לגגות ששיטחם המירבי אינו עולה על 40 מ"ר, השטח אליו נשפכים המים שייכים לנכס אחד וקצה הגג המשופע מרוחק מקו הבניין לפחות 30 ס"מ תוך הבטחת הרחקת המים מהבניין.
לפי זה, חייבת היתה הנתבעת במועד הרלבנטי לנקז את הגג באמצעות מזחילות וגישמות ללא קשר לשיטחו של הגג.
יחד עם זאת, לאור חוות דעתו של המומחה והועבדה והעובדה ולפיה, לא מצביע האחרון על נזקים מהם סובלים התובעים כתוצאה מאי- קיום הדרישה, לא מצאתי לנכון להעתר לבקשת התובעים בעניין זה.
ליקויי בניה
- מאמרים נוספים
- פסקי דין בתחום
- יעוץ אישי
- שאלות בנושא
המידע באתר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, למען הסר ספק, התוכן המוצג באתר הוא באחריות המפרסם בלבד. באחריותך לבדוק את אמיתות המידע המוצג באתר. הגלישה באתר הינה בכפוף לתנאים המופיעים בתקנון האתר
