רוצה שעורך דין
יחזור אליך?
עורכי דין עורכי דין מקרקעין נדל"ן גלעד שרגא, משרד עורכי דין
גלעד שרגא, משרד עורכי דין
057-9428462

גלעד שרגא, משרד עורכי דין

תחומי עיסוק: צוואה, ירושה, דיני מושבים
המשרד עוסק בייצוג אגודות שיתופיות, מושבים ולקוחות פרטיים מהמגזר החקלאי. ייעוץ משפטי במינוי בן ממשיך במכירת/רכישת משק חקלאי, ובכל הנוגע למיסוי משקים.

משרד עו"ד גלעד שרגא, הינו משרד מומחה לנחלות ומושבים העוסק בייצוג אגודות שיתופיות, מושבים, ולקוחות פרטיים מהמגזר החקלאי.

 

משרד עו"ד גלעד שרגא, מתמחה בתחום המגזר החקלאי, ייצוג אגודות שיתופיות מושבים וחברי מושבים נחלות ומשקים חקלאיים.

 

משרד עו"ד גלעד שרגא, נוסד מתוך מגמה לתת מענה ייחודי לצרכים המשפטיים במגזר המושבים לבעלי נחלות ומשקים חקלאיים, תוך שימת לב על שירות אישי ומומחיות בתחום העיסוק.

 

המשרד מעניק ייעוץ וטיפול במינוי "בן ממשיך" וכן ייצוג בהעברת זכויות במשק החקלאי, ברכישה ובמכירת המשק, וכן בהעברת הזכויות בנחלה בין בני המשפחה ללא תמורה.

 

בשל מורכבות הליך העברת הזכויות בנחלה, ניתן ייעוץ בתכנון המס קודם לעריכת עסקה בנחלה, וטיפול מקצועי בהפחתת שומות המס הכרוכות בעסקה (מס שבח, מס רכישה ודמי הסכמה למינהל מקרקעי ישראל).

 

לרשות משרד עו"ד גלעד שרגא הכלים הייחודיים לבדיקת מצב זכויות הנחלה במוסדות השונים, ומתן חוות דעת על טיב הזכויות ומצב רישומן.

 

משרד עו"ד גלעד שרגא מטפל בירושת המשק החקלאי, עריכת צוואות והסכמים משפחתיים ייחודיים לבעלי נחלות על מנת לאפשר הסדרת זכויות היורשים בנחלה.

 

עו"ד גלעד שרגא הינו בוגר ומוסמך הפקולטה למשפטים, ומנהל עסקים במרכז הבינתחומי בהרצליה (בוגר במשפטים LL.B., ובוגר במינהל עסקיםB.A.), מוסמך לעריכת דין בישראל משנת 2000, מגשר וחבר בועדת אגודות שיתופיות ובועדת המגזר החקלאי בלשכת עורכי הדין.

עו"ד גלעד שרגא מרצה בנושאי אגודות שיתופיות והזכויות במשק החקלאי, בכנסים, השתלמויות וימי עיון של גופים שונים, מוסדות אקדמיים, מועצות אזוריות, ותנועות מושבים.

 



 









מאמרים מאת גלעד שרגא, משרד עורכי דין
הארכת מועד הסכם הפיתוח במושב - 31% מערך הקרקע
המנהל מסיר את הכפפות וגובה קנסות גבוהים על הפרת תנאי הסכם הפיתוח במושבים
06/05/2012 15:13:07
ועד האגודה מוסמך להחליט על הוצאה מחברות במושב
בית המשפט קובע, כי מספיקה החלטת ועד האגודה, כדי להוציא מחברות באגודה את מי שאינם מתגוררים בתחום המושב.
26/03/2012 12:27:02
החמרה בענישה במושבים - בניה בלתי חוקית
בית המשפט מחליט בצעד חריג ויוצא דופן שלא לקבל הסדר טיעון ביחס לעבירות של שימוש חורג בשטח הנחלה והוא קובע, כי הוא אינו מחויב לקבל הסדר טיעון שנכרת בין בעלי הזכויות בנחלה לפרקליטות באשר לעונש המוסכם, בה
05/03/2012 14:34:52
כיצד מפרש בית משפט את רצון ההורים למינוי בן ממשיך?
הפרשנות אשר ניתנת ע"י שופטים הנדרשים לדון בירושת המשק החקלאי, הינה פרשנות ששיקולי צדק ושוויון מעורבים בה, ומשקל פחות ניתן על ידם לרצונו של המצווה כפי שעולה מהמסמכים עליהם חתם המצווה.
06/02/2012 13:46:35
מע"מ הינו אחד המיסים במכירת נחלה חקלאית
למרות שאין צורך בקבלת אישור ממס ערך מוסף, על תשלום המס לצורך העברת הזכויות בנחלה במינהל מקרקעי ישראל, דרישת התשלום עשויה להגיע גם לאחר השלמת העברת הזכויות בנחלה.
21/11/2011 15:25:08
מעמדה של מכסת הביצים בנחלה - פסק דין
מה מעמדה המשפטי של מכסת ביצים בנחלה? האם היא חלק בלתי נפרד מהנחלה, או שהיא בעלת אופי כלכלי עצמאי וניתן להורישה בנפרד מהזכויות בנחלה ולכן אין להביא בחשבון את ערכה הכללי כחלק נוסף משווי המשק?
27/10/2011 14:35:58
איך להפחית תשלום מס שבח במכירת נחלה?
מה עושים כשלמוכר הנחלה, אין את האפשרות להציג את המסמכים המעידים על ההוצאות המותרות בניכוי במסגרת סעיף 39 לחוק מיסוי מקרקעין?
11/09/2011 19:15:01
כיצד לערוך צוואה בנחלה לאחר החלטה 979?
אישורה של החלטה 979, משנה את המציאות הקיימת כיום בעולם המושבים, ויש בה פתרון נוסף ליכולתם של בעלי הזכויות להוריש את נכסיהם, אך יחד עם זאת, קיימת חשיבות רבה לצורך לערוך את השינויים בהתאם להוראות ולנהלי
28/07/2011 12:43:35
בג"צ המושבים - אושרו החלטות המינהל - 979 ו- 1101
גולת הכותרת של פסיקת בג"ץ, ביחס להחלטה 979 ו- 1101, מעבר להחלטות הפרקטיות המאפשרות פיצולי מגרשים והסדרת שימושים חורגים בנחלה, הינה ההכרה בעצם עיגון זכויות המגורים של בעלי נחלות בחלקת המגורים, ומתן אפש
21/06/2011 11:29:55
בן ממשיך בנחלה - מי העבד ומי האדון?
חשוב לדעת, כי כל עוד מסמכי מינוי הבן הממשיך תקפים וההתחייבות למינוי עומדת בעינה ולא בוטלה כדין, ההורים אינם יכולים להתעלם, להדחיק או למזער את מעמדו של הבן הממשיך.
01/05/2011 10:27:46
הצבת מתקנים סולאריים בנחלות מושבים - מסלול מהיר
אושרו שינויים בתקנות חוק התכנון והבניה, המאפשרים לקצר את ההליכים המקדמיים ויאפשרו קבלתם של היתרים להצבת מתקנים סולאריים על גגות ומבנים, ללא צורך בקבלת היתרי בניה
06/04/2011 18:05:41
המיסוי החל על הכנסות שכר דירה בנחלה במושב
פריחתו של שוק דירות להשכרה במגזר החקלאי, משמש כמקור הכנסה נוסף לבעלי הנחלות במושבים, אולם לא תמיד זוכרים, כי גם מקור הכנסה זה, אמור להיות מדווח לרשויות המס ככל הכנסה אחרת.
12/12/2010 14:03:17
החלטה 1181 של מינהל מקרקעי ישראל - איך מגישים השגה?
קבלת נוהל הגשת השגות וערעורים על שומות למינהל מקרקעי ישראל ...
24/11/2010 15:53:48
הרפורמה במינהל מקרקעי ישראל
הרפורמה אינה מייתרת את החובה לקבלת היתרים מאת וועדות התכנון והבניה, בעת שינוי בנכסים. בשלב זה הרפורמה במקרקעי ישראל תחול על חוכרים בחכירה מהוונת ולכן היא אינה חלה על נחלות במושבים.
12/10/2010 12:14:32
האם איוש נחלות פנויות במושב מצוי רק בסמכות האגודה ?
הקצאת נחלות פנויות במושב נעשה בהסכמת ובהמלצת האגודה אולם מה קורה כשזו האחרונה מערבת שיקולים זרים בהחלטותיה?
12/09/2010 14:34:26
התיישנות תביעה לפיצוי כנגד בן ממשיך במושב - סעיף 114 לחוק הירושה
קיימת חשיבות להגשת תביעה לפיצוי עפ"י סעיף 114 לחוק הירושה מייד לאחר שנוצרה העילה.
15/07/2010 09:12:58
מינוי בן ממשיך במשק - מה היא כוונת המחוקק?
פרשנויות רבות יש למונח "בן ממשיך" במשק חקלאי, העשויות לשנות את זכויותיהם ומעמדם של יורשי הנחלה
14/06/2010 19:53:23
קבלת משכנתא הפוכה, עשויה לפתור את בעיית הירושה בנחלה
לקיחת משכנתא הפוכה על ידי בעלי נחלות ומשקים במושבים הינה הפתרון למציאת מימון לבעלי הזכויות
15/05/2010 15:26:40
למי נתונה הסמכות לדון בזכאות "בנים ממשיכים" לנחלה במושב
למי נתונה הסמכות לדון בתביעה המוגשת ע"י בנים ממשיכים במושב כנגד האגודה, כאשר הבנים אינם חברי אגודה
13/04/2010 17:16:06
סכסוכים שבין האגודה לבנים ממשיכים במושבים
למי נתונה הסמכות העניינית לדון בסכסוכים שבין אגודה שיתופית לבנים הממשיכים אשר אינם חברי אגודה
23/03/2010 09:59:51
איזור:
אזור המרכז 
כתובת:
י.ד ברקוביץ 4  
עיר:
טלפון:
אתר:

המידע באתר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, למען הסר ספק, התוכן המוצג באתר הוא באחריות המפרסם בלבד. באחריותך לבדוק את אמיתות המידע המוצג באתר. הגלישה באתר הינה בכפוף לתנאים המופיעים בתקנון האתר