חוק דמי מחלה (היעדרות בגין מחלת ילד), התשנ"ג – 1993 קובע, כי עובד שהינו הורה לילדים שטרם מלאו להם 16 שנים, רשאי להעדר מעבודתו על מנת לטפל בילד שחלה. עוד נקבע לעניין זה, כי ההיעדרות מהעבודה לצורך הטיפול בילד מפאת מחלתו תבוא במניין ימי המחלה שלהם זכאי ההורה מדי שנה, וזאת בכפוף לכך שבן זוגו של העובד לא נעדר אף הוא מעבודתו על מנת לטפל בילד שחלה.

 

החוק מאפשר להורים להעדר מעבודתם לצורך טיפול בילד שחלה ושטרם מלאו לו 16 שנים 8 ימים בשנה, וזאת ללא קשר למספר הילדים במשפחה. מכסת ימי המחלה מורחבת לסך של 16 ימים בשנה כאשר מדובר חד הורית.

 

המחוקק דאג להסדיר בחוק מצבים מיוחדים בהם ההורים עובדים זקוקים להעדר תקופות ממושכות מעבודתם.

 

כך למשל, במצב בו הורה לילד הסובל ממחלה ממארת יהיה זכאי להעדר מעבודתו עד 90 ימים בשנה על מנת לטפל בילדו החולה, ובתנאי שהעובד מועסק במקום עבודתו לפחות שנה. ימי המחלה הנ"ל יבואו במניין ימי המחלה שלהם זכאי ההורה על פי דין.

 

הורה לילד הסובל ממוגבלות זכאי להיעדר מעבודתו עד 15 ימים בשנה, וזאת בתנאי שאדם אחר לא ניצל את זכותו לסייע לאותו הילד.

 

למען יובהר, עובד שילדו חלה ומבקש לקבל ממעבידו ימי מחלה על מנת לטפל בילד שחלה, חייב להמציא למעביד תעודה רפואית, המאששת את מחלתו של הילד.

 

בריאות שלמה!

 

רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה.
הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
 


עודכן ב: 09/11/2011