מאת: עו"ד אורי דלאל

 

ניהול רשלני של לידה עלול להוביל לתוצאות הרות אסון הן לגבי היולדת והן לגבי היילוד.

 

בת.א 7046/01 עזבון המנוח כ. ז"ל ואח' נ' מדינת ישראל נדונה תביעת רשלנות רפואית בגין פטירתו של תינוק מספר שעות לאחר לידתו עקב תשניק (אספיקציה) - חוסר חמצן ודם.

 

 

במקרה זה חרף העובדה כי נראו סימני מצוקה של העובר בעת הלידה, הרופאים בחרו לסיים את הלידה בעזרת מכשיר וואקום ולא בניתוח קיסרי.

 

 

התינוק נולד כשחבל הטבור כרוך פעמיים סביב גופו כאשר הוא אינו נושם וללא דופק, והוא נפטר למרבה הצער כעבור 7 שעות עם סימני תשניק חריף.

 

 

התובעים טענו כי המצוקה העוברית הקשה וסימני חוסר החמצן אצל העובר לא אובחנו במועד על ידי הצוות הרפואי אשר ניהל את הלידה וכתוצאה מכך נולד התינוק עם סימני תשניק קשה אשר הוביל למותו, ואילו הנתבעת טענה כי הטיפול שניתן היה סביר וטוב, כאשר כל צד תומך טענותיו בחוות דעת של מומחה בתחום הגניקולגיה.

 

 

נוכח חילוקי הדעות בין המומחים הרפואיים של הצדדים, מינה בית המשפט מומחה רפואי מטעמו. בחוות דעתו קבע המומחה כי נתוני המוניטור הצריכו תחילה מעקב צמוד מצד הצוות הרפואי וכי בהמשך נצפו מספר נתונים שלימדו על מצוקה עוברית ועל התדרדרות מצבו, דבר אשר חייב סיום הלידה וחילוץ העובר.

 

 

המומחה מטעם ביהמ"ש קבע כי הצוות הרפואי לא עמד בסטנדרד הטיפול המקובל שהתבקש נוכח חומרת המצב בשלבים המאוחרים של הלידה. הצוות לא איבחן את המצוקה העוברית הקשה במועד ולא פעל לחילוץ העובר במהירות הדרושה חרף העובדה כי מצבו הלך והחמיר ככל שהזמן חלף.

 

 

נוכח קביעותיו של המומחה הרפואי מטעם בית המשפט, הגיע בית המשפט למסקנה כי במקרה זה אירעה רשלנות רפואית בלידה וכי היה מקום לחלץ את העובר בעזרת ניתוח קיסרי מוקדם יותר ועל ידי כך למנוע את הנזק הקשה שנגרם לו עקב התשניק ואת פטירתו.

 

עו"ד אורי דלאל מייצג הורים לילדים עם צרכים מיוחדים עקב רשלנות רפואית בלידה וניהול לידה רשלני.
 


עודכן ב: 17/09/2010