מניעת הפתעות בעיקר מצד אחד הילדים הנתונים לעיתים ללחצים מצד בני זוגם לממש עיזבון של ההורה שנפטר על חשבון ההורה שנשאר.
מניעת מצב בו בן זוג יקבל מחצית מעיזבון הנפטר במקרה של יחסים עכורים עם בני הזוג, והרצון שבן הזוג לא יהנה מעיזבון הנפטר, ובוודאי שלא ישתף בהנאה בן זוג שיבוא במקומו.


במצב בו יש אהבה ודאגה אמיתית בין בני הזוג הצוואה ההדדית נותנת רשת בטחון לבן הזוג שנותר שכן כל אחד מבני הזוג מוריש את חלקו בעיזבון לבן הזוג השני ובכך מונעים בני הזוג מאבקי ירושה מבני משפחה המבקשים לממש את חלקם בעיזבון על חשבון בן הזוג שנותר.

 

הבטחת זכויות הילדים בצוואות הדדיות


בחלק מהצוואות ההדדיות יש הרוצים להבטיח את זכויות הילדים לאחר פטירת בן הזוג אשר ירש את עיזבון הנפטר ולכן מוסיפים בצוואה את הסעיף מחוק הירושה "יורש אחר יורש" ובכך גם מוודאים על הדרך שאם בני הזוג הנותרים פצחו בפרק ב' בחייהם, שלא יווצר מצב בו "המחליף" יהנה מפירות עמל חייו של הנפטר תחת שיהננו מזה ילדיו שלו. כך מעגנים שני דברים: גם מבטיחים את העיזבון לבן הזוג עד יום לכתו, וגקם מבטיחים את זכויות העתידיות של הילדים.


המקרים נעשים סבוכים יותר בנישואים שניים לאחר שבן זוג נפטר ללא שערך צוואה, וילדיו מנישואיו הראשונים מבקשים לנשל את בת או בן הזוג השניים מהעיזבון שהותיר אביהם , ובמקרה של דירה ,סילוק מהדירה בכדי שיוכלו לממש את חלקם בעיזבון. במקרה כזה צוואה בה מובטחת הישארות בן הזוג בנותר בדירה עד אחרית ימיו, או עיגון חלקו של בן זוג שכזה בירושה, ייתן שקט נפשי לבני הזוג ושיעור בסבלנות ליורשים. 


עודכן ב: 30/12/2015