מנהל/ת הפורום: עו``ד דבבורה אביטבול
053-9386752


שאלה בנוגע לאזרחות צרפתית מתוקף ידועים בציבור

אור16/10/2018 12:14
שלום רב, אבי וסבתי (אימו) נולדו בצרפת ומתוקף כך האזרחות עברה אלי וגם הוצאת דרכון לפני כ8 שנים. מספר שאלות: -אני ובן זוגי ידועים בציבור החל מ2014 (בצורה רשמית ברשויות ויש תצהירי עו"ד) והתחתנו בספטמבר 2018, הבנתי שיש אפשרות להוציא לו אזרחות מתוקף כך שאנחנו נהיה 4 שנים ידועים בציבור ושנה נשואים (סהכ 5 שנים), האם זה נכון? או רק אחרי 5 שנות נישואים? -האם האזרחות עוברת לצאצאים שלי גם? ולצאצאים שלהם? -האם אני אצטרך להוכיח אזרחותי שוב כשאצטרך להוציא דרכון בעוד כשנה וחצי? הבנתי שעושים עם זה בעיות לאחרונה.. תודה רבה מראש :)
אזרחות מכוח נישואין עו"ד דבבורה אביטבול 17/10/2018 9:40
שלום רב, לפי החוק הצרפתי, קבלת אזרחות בין בני הזוג כפופה לנישואין במהלך לפחות 5 שנים בזמן הבקשה. אף על פי כן, הצאצאים שלך יהיו זכאים לאזרחות צרפתית מכוח הורשה. בנוסף, לחידוש דרכונך, אין צורך להוכיח את אזרחותך שוב. למידע נוסף נא לייצור קשר במס' הטלפון שמופיע באתר. בברכה,


שאלו את מנהל/ת הפורום: משרד עו"ד אביטבול ושות`   053-9386752
עוד שאלות שנשאלו בנושא דיני צרפת ודרכון צרפתי, מי זכאי לקבל אזרחות צרפתית?:
אזרחות צרפתית, אמי נולדה בפריסדורית זינגר28/4/2019 17:17
אזרחות על סמך אזרחות הסב והסבתאנאור בן שושן28/4/2019 11:07

המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר